Турнир по конен спорт се проведе на празника на село Селце

IMG_4438.JPG

На връх Националния празник Независимостта на България, село Селце празнува своя празник на който се проведе и шестият по ред турнир по конен спорт.
Кметът на Община Каварна Нина Ставрева поздрави всички присъстващи за празника и кмета на село Селце Павлина Димитрова. Стотици жители и гости на каварненското село аплодираха звънливите гласчета на децата и  певиците от НХ "Шарено коланче". Традиционната томбола зарадва мнозина от посетителите с награди осигурени от Община Каварна.
Стотици се стекоха и на турнира по конен спорт, който също бе открит от кмета на Каварна. “За мен е изключителна чест, че имам възможността да открия за шеста поредна година състезанието по конен спорт, което вече се превърна в традиция за село Селце „, заяви тя.
Събитието се провежда в памет на един от най-известните деятели и треньори по конен спорт в Добричка област – Злати Митков.Тази година се наблюдават  нови участници и по-голям интерес към конния спорт. Над 20 участници от четири области в България мериха сили в шест паркура,  в един, от които участваха деца на 5 и 6-годишна възраст.