Повече места за настаняване и нови туристически атракции в община Каварна това лято

37789532_10216845390998209_8837471578951254016_n.jpg

 

С близо две хиляди места за настаняване е увеличена легловата база в община Каварна за сезон Лято 2018. В момента на територията на общината има 3 945 легла, съобщи на пресконференция по повод началото на туристическия сезон и новите туристически атракции в община Каварна кмета на града Нина Ставрева. 
По време на пресконференцията, в която участваха и представители на туристическия бранш, бе представен най-новия атракцион за туристи в община Каварна, намиращ се в комплекс „Топола Скайс“ – аквапарк и екшън парк. Те са част от разширението на комплекса, което включва и съществено увеличение на легловата база, като в цялост представлява инвестиция от 16 млн. лв., отбеляза управителят и собственик на комплекса инж. Валентин Вълев. Той благодари на кмета Ставрева за добрия бизнес климат и нормално отношение към бизнеса от страна на общината, с помощта на които инвестицията е била реализирана в планираните срокове. От своя страна кмета Ставрева пожела успех и изрази увереност, че с новите атракции община Каварна ще стане още по-атрактивна за туристите.
От 2015 година до сега в община Каварна се отбелязва ежегоден ръст на туристи. Близо 15 хил. туристи са били регистрирани в местата за настаняване в общината до края на юни тази година. С 13 хил. лв. са увеличени приходите от туристическия данък за юни 2018 спрямо юни 2017 г. 
Всички хотелски бази в момента имат направени резервации включително за септември. Най-многобройни са туристите от Румъния, съществен ръст бележат гостите от Чехия, Словакия и Полша. 
Най-посещаваният туристически обект в региона е Нос Калиакра, любими на туристите са още археологическият резерват Яйлата, фермата за охлюви в Българево, нос Чиракман в Каварна, музеят на водката, център Онгъла.